Friday, January 11, 2013

Recipe: Black Bean Soup with Grilled Chicken Breast - Rezept: Schwarze Bohnensuppe mit Hähnchenbrust

It's been a while since I posted a recipe on here...  but this is a good one to start the new year with: Black Bean Soup with Grilled Chicken Breast
Soups are perfect when its colder and rainy, and it has just the right spiciness, I think. It's healthy and filling for a soup. The good thing is you can make more and then just keep the rest refrigerated for 3 days for a second day. I hope you like this one.

Recipe: Black Bean Soup with Grilled/Oven Baked Chicken Breast


Grilled or Oven Baked Chicken:

Ingredients:
  • 2 chicken breast
  • salt
  • pepper
  • italien seasoning
  • olive oil
If you don't have a grill, you can cook the chicken in the oven. Preheat the oven to 380° F. Season the chicken and add olive oil. Bake in a casserole dish for about 15 - 20 minutes. Cut in bite size pieces to add to the soup.



The soup recipe is adapted from Eatingwell.com 

Ingredients for the soup:

  • 1 tablespoon olive oil
  • 1 small onion, chopped
  • 1 tablespoon chili powder
  • 2 15-ounce cans black beans, rinsed
  • 3 cups water
  • 3/4 cup prepared salsa
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1 tablespoon lime juice
  • 1/4 cup grated cheese (optional)
  • 4 tablespoons reduced-fat sour cream (optional)

Heat oil in a large saucepan over medium heat. Add onion and cook, stirring for two to three minutes. Add chili powder and cook, stirring for about 1 minute more. Add beans, water, salsa and salt. Bring it to a boil; reduce heat and let it simmer for 10 minutes. Remove from the heat and stir in lime juice.
Use a hand blender or transfer the soup to a blender and puree. Serve garnished with cheese and sour cream and add the chicken breast.

Enjoy and let me know what you think of it!

Rezept: Schwarze Bohnensuppe mit Hähnchenbrust

Es ist schon eine Weile her seit meinem letzten Rezept, aber das ist ein gutes für den Start ins neue Jahr.   Diese Suppe ist perfekt für kalte Tage (in Deutschland ist es natürlich viel kälter wie hier, aber auch hier wird es an manchen Tagen kalt). Und wenn man die Hähnchenbrust noch dazu ist, macht es auch gut satt.

Jetzt zum Rezept:


Gegrillte oder gebackene Hähnchenbrust:

Zutaten:
  • 2 Stück Hähnchenbrust
  • Salz
  • Pfeffer
  • Italienische Gewürzmischung
  • Olivenöl
  1. Die Hähnchenbrust mit Salz, Pfeffer und der italienischen Gewürzmischung würzen und etwas Olivenöl darauf verteilen. 
  2. Entweder auf dem Grill zubereiten, oder den Backofen auf 190° C vorheizen. 
  3. Das Hähnchen in eine ofenfeste geben und für ca. 15 - 20 Minuten backen. 
  4. Wenn es durch ist, etwas abkühlen lassen und in mundgerechte Stücke schneiden.


Für die Suppe:

Zutaten:


  • 1 Esslöffel Olivenöl
  • 1 kleine Zwiebel, gehackt
  • 1 - 2 Teelöffel Chiligewürz
  • 2 Dosen schwarze Bohnen, abgetropft und gewaschen
  • 3 Tassen Wasser
  • 3/4 Tasse Salsa
  • Salz
  • 1 Teelöffel Zitronen-/Limettensaft
  • etwas geriebenen Käse
  • etwas saure Sahne (optional)
  1. In einem großen Topf das Olivenöl erhitzen, die Zwiebel daran glasig anbraten. 
  2. Nach ein bis zwei Minuten Chili hinzufügen. 
  3. Danach die Bohnen, das Wasser und Salsa hinzufügen. Alles zum Kochen bringen, die Hitze reduzieren und ca. 10 Minuten köcheln lassen.
  4. Von der Herdplatte nehmen, den Zitronensaft hinzufügen und alles mit einem Pürierstab pürieren. 
  5. In Suppenteller füllen, etwas geriebenen Käse, 1-2 Löffel saure Sahne hinzufügen und das Hähnchen hinzufügen. 


Fertig!

Wenn du das Rezept ausprobierst, oder fragen hast, schreib mir ein Kommentar!

No comments:

Post a Comment