Tuesday, September 11, 2012

Recipe: Easy breakfast eggs - Rezept: Einfache Frühstückseier

Breakfast is such an important meal and you should never skip it. Really! It is so important for our bodies to get a healthy meal in the morning!

I'm usually pretty good about it but since I have to be at work by 5 am three times a week it is getting a little harder to eat healthy breakfasts in the early morning. Most early mornings I took Greek yogurt with fruit or oatmeal with me to work which I prepared the night before. But I get bored with food... I don't like eating the same thing every day. So yesterday I thought I'd try something I saw on Pinterest the other day. 

For those of you who are unfamiliar with Pinterest, it's an online pin board where you can organize what you find online. If you find a website, recipe, picture, song, blog, etc. online, instead of bookmarking it, you can pin it to a board on your pinterest. I love it. I've found quite a few blogs I follow on it. 

But back to the recipe:

Here's a link to Amy's Kitchen Creation blog, where I found the recipe: Eggs for breakfast sandwiches

And here's my attempt:





Ingredients:
  • olive oil or other cooking oil
  • 12 (organic) eggs
  • a handful of spinach (optional)
  • salt
  • pepper
First, preheat the oven to 350°. Grease the muffin pan, I used olive oil for that. Than add minced spinach in the the muffin molds (if you want to). Crack one egg in each of the holes. I scrambled a few with a fork, because my husband prefers his scrambled. Season each egg to your liking.

Put the muffin pan in the oven and bake for 15 minutes. Let it cool down before removing them from the pan. I used a knife to loosen the edges, and all but one came out without breaking. The scrambled ones were even easier to remove. 

Amy says, you can keep them up to a week in the fridge. We'll see if they last that long. Plus if you eat bread, they're the perfect size for an English muffin, so you can eat it on the go. (I just don't eat much bread anymore....)

I actually didn't have one for breakfast this morning because I felt like cinnamon oatmeal but I had one as my mid-morning snack and it's good! There's a picture of my mid-morning snack on the bottom of this post!

My conclusion: So easy, yummy, and fast, I'll be taking it to work with me tomorrow morning! Now I have 12 breakfast eggs for my husband and me. It should last at least until Friday.

Next time I might try to add some grated carrots, or minced onion for my husband. He would like that.

Let me know in the comments if you will try it and how you liked it!

Judith



Rezept: Einfache Frühstückseier 

Frühstück ist die wichtigste Mahlzeit des Tages. Es ist so wichtig für unseren Körper, dass wir morgens etwas Gesundes essen. Normalerweise habe ich damit kein Problem. Ich liebe Frühstück. Oft wache ich auch schon hungrig auf und ich würde nie auf den Gedanken kommen nichts zu essen für die nächsten Stunden. 

Aber seit ich dreimal die Woche schon um 5 Uhr morgens auf der Arbeit sein muss, ist es etwas schwieriger. Ich will auch nicht unbedingt noch früher aufstehen um erst Frühstück zu machen. Normalerweise habe ich am Abend davor Joghurt mit Früchten oder Haferbrei vorbereitet, dass ich dann mitnehmen kann, aber es ist nicht besonders abwechslungsreich und manchmal will ich auch nichts Süßes. Also habe ich gestern etwas ausprobiert, was ich letztens auf Pinterest gefunden habe.

Für die, die Pinterest nicht kennen, es ist eine (englische) Website, die als online-Pinnwand funktioniert. Man kann dort Webseiten, Rezepte, Bilder, Blogs, und vieles mehr verlinken und es sortieren in Gruppen einsortieren. Man braucht also nicht für jede Website oder jedes Rezept, dass man online findet, ein Lesezeichen anlegen. 

Aber zurück zum Rezept: 

Ich habe es bei Amy's Kitchen Creation Blog gefunden und hier ist der Link zu ihrem Rezept: Eggs for breakfast sandwiches

Und das war mein Versuch:

Zutaten:

  • Olivenöl
  • Eier
  • eine Handvoll frischer Spinat (wahlweise)
  • Salz
  • Pfeffer

Zubereitung:

Den Backofen auf 175° C vorheizten. Die Muffinbackform mit Olivenöl bestreichen. Den Spinat kleinhacken und die gewünschte Anzahl der Eintiefungen damit befüllen. Danach jede Eintiefung mit einem Ei füllen. Nach belieben eine gewünschte Anzahl mit einer Gabel verrühren. Mit Salz und Pfeffer würzen.

Die Form für 15 Minuten im Ofen auf der mittleren Schiene backen. Danach erst abkühlen lassen und den Rand mit einem Messer ablösen, bevor die Eier-Muffins entfernt werden. Bei mir ließen sich alle bis auf eins ganz einfach lösen.


Auf ihrem Blog sagt Amy, dass man die Eier bis zu einer Woche im Kühlschrank in Tupper aufbewahren kann. Mal schauen, ob sie so lange übrig bleiben. 


Zum Frühstück gab es bei mir heute Haferbrei mit Zimt, aber so um 11 Uhr hatte ich dann wieder Hunger und ich habe eins der Eier mit Spinat probiert. 


Mein Fazit: Es ist wirklich lecker, und supereinfach! Das mach ich auf jeden Fall wieder. Und morgen habe ich dann mein Frühstück, wenn ich schon um 5 Uhr zur Arbeit muss. 



Ich werde beim nächsten Mal vielleicht gerieben Karotten hinzufügen, oder Zwiebel für meinen Mann... 

Lass mich wissen, ob du es auch ausprobieren wirst und wie es dir schmeckt! 

Judith



6 comments:

  1. Werde es heute Abend ausprobieren! - Becky

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    1. Super! Und, wie sind sie geworden? Schmeckt es dir?

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  2. cool - ohhh ich freu mich schon auf die leckeren sachen wenn ich euch dann besuchen komme :-)

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    1. Ja, ich freu mich auch schon! Dann müssen wir einen grösseren "basket" bei Palmetto Organics für die Zeit bestellen! :)

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  3. Judith, Looks very good. I don't eat much bread either so like the idea with carrots and cucumbers or even cherry tomatoes. I like scambled as well and spinach. Could use a spice or parsley. I like tarragon on things but never tried on eggs. Love, Saundra

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    1. Thanks, Saundra. Yes, cherry tomatoes would be really good with it, I think. Let me know if you like tarragon with the eggs. I just read that tarragon is really healthy!
      Love, Judith

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